Výzkum návštěvnické motivace v regionálních galeriích - Řeháková, Leona (2024)
Bakalářská práce se zabývá výzkumem návštěvnické motivace v regionálních galeriích. V teoretické části byla zpracována rešerše literatury v oblasti motivace návštěvníků regionálních galerií. K výzkumu byla využita metoda individuálních rozhovorů, které byly zpracovány tematickou analýzou. Výzkumné otázky sledovaly, co motivuje návštěvníky k návštěvě galerie s lokální působností. Dále se výzkum zabýval návštěvnickou spokojeností a zážitkem. Bylo zjištěno, že nejdůležitějším aspektem je komunitní fungování galerie, kdy spokojenost jednoho návštěvníka motivuje další k návštěvě galerie. Na základě provedených rozhovorů byla určena doporučení, která by vedla ke zvýšení návštěvnické atraktivity regionálních galerií.