Strategická analýza - Kroulíková, Adéla (2024)
Tato bakalářská práce je zaměřena na strategickou analýzu zdravé restaurace s důrazem na analýzu zákazníků. Cílem práce je navrhnout zdravé restauraci doporučení, která by mohla vést ke zvýšení počtu prodaných jídel. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V rámci teoretické části jsou definovány pojmy strategického řízení, analýzy mikrookolí a dále metod sloužících k analýze konkurence a zákazníků. Součástí je také přehled hlavních alternativních výživových směrů. Praktická část se zabývá představením restaurace, analýzou odvětví a dále výsledky dotazníkového šetření, které bylo použito k analýze spokojenosti stálých zákazníků zdravé restaurace a následně ankety, která sloužila zejména k identifikaci potenciálních zákazníků. Na závěr je provedena analýza konkurenčních podniků. Na základě praktické části jsou vypracována strategická doporučení k naplnění stanoveného cíle této bakalářské práce.