Strategická analýza - Kroulíková, Adéla; Mikovcová, Hana, 1959-; Vocásková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce je zaměřena na strategickou analýzu zdravé restaurace s důrazem na analýzu zákazníků. Cílem práce je navrhnout zdravé restauraci doporučení, která by mohla vést ke zvýšení počtu prodaných jídel. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V rámci teoretické části jsou definovány pojmy strategického řízení, analýzy mikrookolí a dále metod sloužících k analýze konkurence a zákazníků. Součástí je také přehled hlavních alternativních výživových směrů. Praktická část se zabývá představením restaurace, analýzou odvětví a dále výsledky dotazníkového šetření, které bylo použito k analýze spokojenosti stálých zákazníků zdravé restaurace a následně ankety, která sloužila zejména k identifikaci potenciálních zákazníků. Na závěr je provedena analýza konkurenčních podniků. Na základě praktické části jsou vypracována strategická doporučení k naplnění stanoveného cíle této bakalářské práce.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses