Úloha umelej inteligencie v hudobnom priemysle - Keselý, Pavol (2024)
Bakalárska práca pojednáva o umelej inteligencií a jej dnešnej a budúcej úlohe v hudobnom priemysle. Teoretická časť uvedie umelú inteligenciu v kontexte s hudobnou tvorbou z hľadiska histórie a možností v kreatívnej činnosti. Ďalej teoretická časť vykresľuje ako vplýva umelá inteligencia na hudobný priemysel a odvetvia s ním spojené. Praktická časť vychádza z kvantitatívneho výskumu v podobe dotazníku zameraného na nezávislých hudobníkov, a z kvalitatívneho výskumu v podobe konzultácie s vedúcim oddelenia Motion Control v Kompetenčnom centre Europe in Prague spoločnosti Siemens s.r.o. – Ing. Otom Gűrtlerom.