Vykazování leasingu v účetní závěrce nájemce – komparace IFRS a US GAAP - Bronnikova, Sofiia (2024)
Bakalářská práce se zabývá vykazováním leasingu ze strany nájemce podle mezinárodních (IFRS) a amerických (US GAAP) účetních standardů. Cílem práce je provést detailní analýzu rozdílů v postupu vykazování leasingu ze strany nájemce podle IFRS a US GAAP a posoudit jejich potenciální dopad na účetní výkazy nájemce. Práce se skládá ze dvou kapitol. První kapitola se věnuje vykazování leasingu podle US GAAP a obsahuje názorné příklady. Ve druhé, praktické kapitole, práce se soustředí na porovnání vykazování leasingu nájemcem podle IFRS a US GAAP, shrnutí rozdílů a vymezení výhod a nevýhod jednotlivých standardů z hlediska vykazování leasingu nájemcem pomocí praktických příkladů a vybraných účetních závěrek.