Úprava stávající strategie cheerleadingu v ČR zaměřené na výkonnostní sportovce a státní reprezentaci směrem k mládežnickému a školnímu sportu - Marešová, Martina (2024)
Tato kvalifikační práce přináší doporučení České asociaci cheerleaders (ČACH) k úpravě stávající strategie řízení členské základny ČACH. Pracuje se statistickými daty a porovnává vybrané země. Polostrukturované rozhovory se zástupci národních federací používá v rámci kvalitativního výzkumu. Prověřuje vztah mezi školním sportem na prvním stupni a následně budoucím úspěchem národní reprezentace na vrcholných mezinárodních soutěžích. Hlavní výzkumná otázka se v průzkumu nepotvrdila. Nelze jednoznačně potvrdit vztah mezi investicemi cheerleadingové federace do školních projektů a jejich vlivu na úspěchy státní reprezentace. Vedlejší výzkum popisuje negativa stávající strategie ČACH, nové skutečnosti a hledá příklady dobré praxe v zahraničí. Výstupy z provedených analýz budou předloženy Prezidiu ČACH. Vedlejším a neméně významným efektem této kvalifikační práce je přesah do praxe v podobě zahájení spolupráce ČACH na třech mezinárodních projektech: 1) Realizace oficiálního průzkumu a sběru aktuálních dat o členských zemích European Cheer Union. 2) Iniciována spolupráce tří evropských zemí na přípravě projektu cheerleadingu ve škole s výhledem financování v rámci projektu Erasmus Plus Sport. 3) Vyjednána spolupráce v oblasti metodiky pro safeguarding v cheerleadingu.