Zhodnocení atraktivity benefitů ve vybrané holdingové společnosti - Otavová, Adéla (2024)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit atraktivitu stávajícího balíčku benefitů ve vybrané holdingové společnosti. Teoretická část představuje základní poznatky z oblasti odměňování zaměstnanců, motivace zaměstnanců, a zejména zaměstnaneckých benefitů za použití relevantních zdrojů. V praktické části jsou nejprve na základě polostrukturovaného rozhovoru s personální manažerkou zjištěny informace o benefitech ve vybrané společnosti a následně je prostřednictvím dotazníkového šetření rozeslaného všem zaměstnancům posouzena atraktivita stávajícího balíčku benefitů. S ohledem na použité metodiky je navržen optimální plošný balíček benefitů pro všechny zaměstnance sledované společnosti, spolu s jeho finanční náročností, daňovým hlediskem a potřebnými kroky k zavedení do praxe. Výsledky této práce jsou určeny především personálnímu oddělení jako ucelený postup pro implementaci inovovaného a atraktivnějšího balíčku benefitů zaměstnancům podniku.