Analýza motivací a podnikatelských aspektů pražských antikvariátů - Štorová, Barbora; Zelený, Martin; Malcová, Zuzana, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zabývá především motivacemi pražských antikvářů k založení jejich podnikání a důvody, proč stále pokračují, jelikož se situace na trhu s použitými knihami stává stále nepříznivější. V rámci zkoumání bylo osloveno sedm majitelů kamenných antikvariátů, kteří v rozhovorech sdělovali své zkušenosti s provozem, a právě jejich motivace. Teoretická část práce se věnuje definici antikvariátu a knižního trhu v českém prostředí, dále stále slábnoucímu zájmu o čtení celkově. Praktická část pomocí kódování analyzuje odpovědi a vyvozuje nejdůležitější důvody, které antikváře vedli k založení tohoto typu podnikání. Také doplňuje informace o fungování kamenného antikvariátu, které nejsou dostupné v knižních ani internetových zdrojích. Druhotným cílem je zjistit, z jakého důvodu některé antikvariáty končí, co vnímají antikváři jako hrozby a příležitosti na trhu.
Vedoucí práce: Martin Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses