Crowdfunding jako zdroj financování vydávání knih - Kohoutová, Barbora; Svobodová, Ivana, 1969-; Válek, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Crowdfunding je druh financování spojující značné množství drobných přispěvatelů za účelem vzniku (komerčního) projektu. Tato práce vznikla za účelem poskytnutí bližšího vhledu do problematiky crowdfundingu v oblasti knih, zejména z důvodu její absence. Cílem bakalářské práce je zhodnocení výhod jednotlivých variant získávání financí na publikaci knihy se zaměřením na crowdfunding. Praktická část byla zpracována pomocí kvalitativního výzkumu. Vedlejším cílem je identifikovat podobnosti v motivaci autorů při výběru platformy a způsobu vydání knihy. Zaměřuje se také na nalezení protikladných kritérií – výhod a nedostatků, které byly vnímány ze strany autorů, a tím umožnit volbu nejpřívětivější platformy. Vyhodnocením praktické části bylo zjištěno, že zásadním determinantem při výběru platformy je doporučení známého či blízké osoby. Každá z platforem vyhovuje jinému typu autora dle jeho preferencí, pro ty začínající je nejvýhodnější volbou online nakladatelská služba Pointa, která nejtěžší věci v celém procesu vydání obstarává za autora.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses