Uvedení opery Perkmon a její význam pro podporu regionální identity Krušnohoří - Bechyňová, Zuzana; Kouba, Vojtěch, 1983-; Šmíd, Ilja, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se věnuje projektu Trautzlovy umělecké společnosti, který připomíná osobnost významného teplického skladatele Josefa Wolframa a tím navazuje na zpřetrhané kořeny kulturní kontinuity. Cílem práce je popsat proces uvedení opery Perkmon, definovat její význam pro regionální identitu a zjistit motivace členů spolku Trautzlova umělecká společnost, která tento projekt zaštiťuje. S využitím analýzy, deskripce a explanace dat vyhodnocuje data získaná z pěti hloubkových rozhovorů a zúčastněného pozorování. Silný patriotismus aktérů spolku a jejich snaha podpořit lokální identitu vede k organizaci projektu, který může výrazně napomoci k nabytí pocitu sounáležitosti a zájmu o místo.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses