Komunikace národních paralympijských výborů na sociální síti Facebook : Případová studie zaměřená na Českou republiku, Slovensko, Spojené státy americké a Austrálii - Macková, Veronika (2024)
Paralympijské hry jsou velmi často jedinou příležitostí, jak dostat parasport do hlavních zpravodajských relací v mnoha zemích (Brittain, 2016). Postupně sice nastal posun v prezentaci sportu handicapovaných, přesto v médií přetrvávají různé zažité stereotypy, proti kterým se snaží bojovat národní paralympijské výbory. Závěrečná práce se zaměřila na komunikaci pěti vybraných paralympijských výborů (Americký olympijský a paralympijský výbor, Britský paralympijský výbor, Australský paralympijský výbor, Slovenský paralympijský výbor a Český paralympijský výbor) na Facebooku. Protože právě sociální sítě jsou mnohdy jediným informačním kanálem, kde mohou národní paralympijské výbory publikovat a prezentovat výsledky svých parasportovců. Výsledky výzkumu ukázaly, že každý paralympijský výbor komunikuje se svými fanoušky jinak, přesto mají jednu věc společnou. Všichni chtějí prezentovat parasport jako plnohodnotný a profesionální sport.