Ekologický pilier CSR v odvetví s pomalou módou (na príklade spoločnosti Nila Living s.r.o.) - Labudová, Michaela; Džbánková, Zuzana, 1967-; Soukupová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
S príchodom módnych reťazcov a fenoménu fast fashion začal mať módny priemysel negatívne sociálne a environmentálne dopady na spoločnosť aj životné prostredie. Odvrátiť tieto vplyvy má za snahu koncept slow fashion, ktorý je postavený na troch pilieroch spoločenskej zodpovednosti: ekonomickom, sociálnom a ekologickom. Táto bakalárska práca je zameraná na ekologický pilier v odvetví s pomalou módou. V praktickej časti je realizovaný kvalitatívny výskum vo vybranej spoločnosti a prípadová štúdia, ktorá analyzuje vybrané značky z portfólia spoločnosti. Cieľom práce je zhodnotiť, ako vybraná spoločnosť uplatňuje princípy CSR vo svojom podnikaní pri výbere dodávateľov a predstavenie návrhov, ktoré by pomohli rozšíriť koncept CSR do širšieho segmentu módneho priemyslu.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses