Kulturní nabídka Městské knihovny v městě Písku - Kratochvílová, Adéla (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá veřejnými knihovnami. Práce se zaměřuje na druhy služeb a činností, které tyto instituce svým uživatelům nabízejí. Podrobněji se práce věnuje Městské knihovně Písek, která se v roce 2019 po rozsáhlé rekonstrukci přestěhovala do vyhovujících prostor. Tato nová a dostatečně prostorná budova umožnila vznik Centra vzdělání, které poskytuje celoživotní vzdělávání píseckým občanům. Práce mapuje historii vývoje českých knihoven, včetně knihovních zákonů. Provedena je důkladná analýza poskytovaných služeb, nabídky kulturních akcí i vzdělávacích kurzů. Na závěr je vyhodnocen dotazník, který sleduje návštěvnost knihovny, zájem o její akce či zda je místní knihovna důležitou kulturní institucí.