Přínos dobrovolnické práce na příkladu malých benefičních aktivit NF ČRo Světluška - Reinischová, Veronika; Hucková, Barbara, 1964-; Drastichová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tématem bakalářské práce je zhodnocení přínosu dobrovolnické práce na příkladu malých benefičních aktivit v projektu Světluška. V první části jsou vymezeny hlavní pojmy týkající se dobrovolnictví, dále je pojednáno o různých typech dobrovolnické činnosti a o dobrovolnictví v České republice se zaměřením na dobrovolnictví v kultuře. Práce si klade za cíl zjistit, jakou mají vybrané aktivity ekonomickou hodnotu a pomocí stanovených metod určit jejich míru efektivity. Data potřebná k dosažení těchto cílů jsou získána od vybraných respondentů v rámci kvalitativního výzkumu. Na základě dat získaných od respondentů se stanoví výpočet efektivity malých benefičních akcí pro Světlušku a tím dojde ke zjištění, jaká je návratnost investic do dobrovolníků v rámci těchto aktivit s ohledem na vynaložené vstupy. V závěru dojde k analýze výsledků pro každou aktivitu, jejich meziročnímu srovnání a stanovení doporučení pro práci s dobrovolníky v osvětovém projektu Světluška.
Vedoucí práce: Barbara Hucková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses