Význam amatérského provozování hudby v ČR na příkladu gospelových sborů - Kolářová, Barbora; Šmíd, Ilja, 1952-; Malcová, Zuzana, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zabývá amatérskými pěveckými tělesy, konkrétně gospelovými sbory. Cílem práce je zhodnotit význam a přínos jejich činnosti v rámci kulturního a společenského života na území ČR. Teoretická část práce se věnuje vymezení základních pojmů neoddělitelně spjatých s danou problematikou. Dále představuje význam neprofesionálního umění na našem území. Následně se zaměřuje na umění sborové, v rámci kterého se zabývá jeho organizačními aspekty fungování. V neposlední řadě teoretická část stručně představuje vývoj gospelového žánru a jeho průnik na území ČR. V praktické části je analyzována činnost čtyř gospelových sborů pomocí kvalitativního výzkumu a SWOT analýzy. Na závěr práce jsou zodpovězeny výzkumné otázky.
Vedoucí práce: Ilja Šmíd
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses