Ocenění společnosti Vodafone Czech Republic a.s. - Kovaleva, Anastasiia (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na určení tržní hodnoty společnosti Vodafone Czech Republic a.s. k 1.4.2023. Práce obsahuje strategickou a finanční analýzu, finanční plán a samotné ocenění podniku pomocí dvou metod: metody diskontovaných peněžních toků (DCF entity) a metody tržního porovnání ve variantě odvětvových multiplikátorů. Získaná hodnota je také srovnána s účetní hodnotou vlastního kapitálu společnosti.