Straregická analýza Hermes LabSystems s.r.o. - Klaučová, Klára (2024)
Cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať postavenie spoločnosti Hermes LabSystems s.r.o. na trhu s laboratórnymi prístrojmi. Výsledkom bakalárskej práce budú, okrem samostatnej strategickej analýzy, strategické odporúčania, ktoré firme napomôžu k budúcej prosperite. Práca sa skladá z dvoch častí a to, z teoretickej a praktickej časti. Teoretická časť obsahuje popisy metód, ktoré sú vzápätí v praktickej časti implementované. Praktická časť sa skladá z analýzy vonkajšieho a z vnútorného prostredia. Súčasťou analýzy vonkajšieho prostredia je PESTLE analýza, základné charakteristiky odvetvia a analýza konkurencie, ktorej výsledok tvorí mapa konkurenčných skupín a Porterov model 5 síl. Vnútorná analýza sa zameriava na finančnú analýzu podniku a identifikáciu hlavných zdrojov. Na záver je vykonaná SWOT analýza a analýza rizika. Samotný záver tvorí zhrnutie celej práce a predstavenie strategických odporučení pre firmu.