Straregická analýza Hermes LabSystems s.r.o. - Klaučová, Klára; Krause, Josef, 1978-; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať postavenie spoločnosti Hermes LabSystems s.r.o. na trhu s laboratórnymi prístrojmi. Výsledkom bakalárskej práce budú, okrem samostatnej strategickej analýzy, strategické odporúčania, ktoré firme napomôžu k budúcej prosperite. Práca sa skladá z dvoch častí a to, z teoretickej a praktickej časti. Teoretická časť obsahuje popisy metód, ktoré sú vzápätí v praktickej časti implementované. Praktická časť sa skladá z analýzy vonkajšieho a z vnútorného prostredia. Súčasťou analýzy vonkajšieho prostredia je PESTLE analýza, základné charakteristiky odvetvia a analýza konkurencie, ktorej výsledok tvorí mapa konkurenčných skupín a Porterov model 5 síl. Vnútorná analýza sa zameriava na finančnú analýzu podniku a identifikáciu hlavných zdrojov. Na záver je vykonaná SWOT analýza a analýza rizika. Samotný záver tvorí zhrnutie celej práce a predstavenie strategických odporučení pre firmu.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses