Komparace marketingových kampaní tří hraných celovečerních filmů z české produkce - Zajíc, Radovan; Hanzlík, Jan, 1979-; Zelený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce zkoumá stav českého filmového marketingu v roce 2023 na příkladu tří českých filmů vydaných na podzim toho roku. Teoretická část bakalářské práce pojednává o filmovém marketingu obecně a konkretizuje jeho specifika ve filmovém prostředí. Praktická část je věnována komparaci marketingových kampaní filmů Úsvit, Bratři a Bod obnovy a jejich vyhodnocení. Základními zdroji pro praktickou část byly osobní rozhovory s filmovými profesionály stojícími za jednotlivými kampaněmi zkoumaných filmů. Hlavními výzkumnými otázkami práce jsou – jakým způsobem cílí tři současné české filmy na své potenciální diváky vzhledem k omezené kapacitě trhu, jak vznikají hlavní výstupy kampaně a jakým způsobem se do nich propisuje její marketingová strategie, jaké jsou současné trendy v tomto oboru a jak se bude v nejbližší době obor vyvíjet.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses