Návrh báze znalostí skautských programů - Trousil, Šimon; Řepa, Václav, 1958-; Svatoš, Oleg; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato práce hledá softwarové řešení pro skautský oddíl, které by umožnilo ukládání zápisů o připravených programech prostřednictvím alespoň stejně uživatelsky nenáročného rozhraní pro zapisování jako mají dokumenty Google, které by navíc umožnilo i filtrování uloženého obsahu pomocí definovatelný parametrů. Proto jsou porovnána čtyři běžné softwarové nástroje, aby z nich byla vybrána kombinace nástrojů, které by podle stanovených kritérií byla nejlepší. Tím je dokončen výběr SW. Následně jsou analyzovány tři existující báze skautských znalostí, vybrány z nich pojmy asociované se záznamy v dané bázi a na závěr jsou vybrané pojmy interpretovány pomocí diagramu tříd podle UML. S vybranou infrastrukturou i určeným obsahem k zaznamenávání, je poslednímk krokem identifikace nejlepších praktik pro modelování dat na základě oficiálních publikací k vybrané databázi. S pomocí identifikovaných doporučení je pak transformován diagram tříd, na schéma vhodné k uložení do vybrané databáze. Správnost výběru infrastruktury a míra její realizovatelnosti je vyhodnocena pomocí implementace klíčových částí návrhu, které jsou identifikovány jako klíčové pro dosažení konkrétních požadavků, které na systém práce klade.
Vedoucí práce: Václav Řepa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses