Zhodnocení prostorové dostupnosti zdravotních služeb v Jihočeském kraji - Šustrová, Zuzana (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá zhodnocením prostorové dostupnosti a četnosti zdravotních služeb v Jihočeském kraji s využitím vybraných ukazatelů. Pomocí komparace s ostatními kraji České republiky a případně se státy Evropské unie se snaží zhodnotit, zda je Jihočeský kraj srovnatelný s ostatními kraji České republiky a s Evropskou unií. Tyto ukazatele jsou vyhodnocovány pomoci dostupných statistických údajů mezi lety 2000–2023. Výsledky této bakalářské práce ukazují, že Jihočeský kraj se drží na tzv. střední pozici, nedá se říci, že by byl v porovnávaných ukazatelích lepší než ostatní kraje, ale ani nejhorší. Je však možno konstatovat, že v některých ukazatelích je však Jihočeský kraj na horší úrovni.