Strategická analýza podniku Bel Sýry Česko a.s. - Lauková, Paulína (2024)
Cieľom bakalárskej práce je pomocou vypracovania strategickej analýzy identifikovať príležitosti, hrozby, silné a slabé stránky spoločnosti Bel Sýry Česko a.s. a na ich základe formulovať odporúčania pre jej ďalší vývoj. Teoretická časť práce vysvetľuje základné pojmy stratégie a strategickej analýzy, ako aj konkrétne metódy, ktoré sú použité v praktickej časti. Tá začína predstavením konkrétnej firmy a pokračuje analýzou jej vonkajšieho prostredia, k čomu je využitá PESTLE analýza, Porterov model piatich síl, analýza odvetvia a mapa konkurenčných skupín. Nasleduje analýza vnútorného prostredia prostredníctvom VRIO, analýzy hodnotového reťazca, portfólio analýzy a finančnej analýzy. Získané poznatky sú zanesené do SWOT analýzy, ktorá hodnotí ich vzájomné vzťahy a na základe nich sú na záver formulované strategické odporúčania pre podnik.