Komparace zveřejňování informací o společenské odpovědnosti a udržitelnosti vybranými společnostmi - Prošková, Ema (2024)
Předmětem této bakalářské práce bylo porovnání stávajících přístupů ke konceptu společenské odpovědnosti a udržitelnosti a jejich reportingu vybranými společnostmi na českém drogistickém trhu. Téma práce bylo zvoleno v důsledku aktuálních legislativních změn v oblasti vykazování informací o udržitelnosti a společenské odpovědnosti a zároveň z důvodu sílící potřeby zmírňování projevů probíhající klimatické změny. Cílem práce bylo identifikovat nedostatky v aktuálním reportingu odpovídajících informací a získat povědomí o postavení sledovaných společností v tomto segmentu. Toho bylo dosaženo pomocí komparativní analýzy sekundárních, veřejně dostupných dat, jejíž závěry poukázaly na mnohé nedostatky v oficiálním výkaznictví společností na lokální úrovni, a to přestože většina zkoumaných subjektů se tématům udržitelnosti i CSR věnuje v rámci své obchodní strategie i v praxi.