Přináší s sebou crowdfunding více než jen finanční podporu? : - Rozbor z pohledu tvůrců kampaní - Rýgl, Matouš; Svobodová, Ivana, 1969-; Müllerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá zkoumáním nefinančních přínosů crowdfundingu, které přesahují tradiční finanční podporu. Práce kombinuje teoretické poznatky s praktickým výzkumem realizovaným na základě dat získaných z rozhovorů s tvůrci kampaní na platformě Hithit. Cílem této práce bylo identifikovat a analyzovat, jaké nefinanční benefity tvůrci kampaní v crowdfundingu vidí, a jaké z těchto pozorovaných benefitů pro ně byly nejvíce hodnotné. K dosažení tohoto cíle byl využit kvalitativní výzkumný přístup, kde data získaná prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů byla na základě metod tematické analýzy a poznatků získaných z dosavadních výzkumů rozlišena do 8 kategorií, ve kterých se může crowdfunding ukázat přínosem. Z výsledků analýzy vyplynulo, že největší nefinanční přínos tvůrci spatřují vmarketingu a ověření životaschopnosti jejich produktů. Mezi dalšími pozorovanými přínosy byl pak také například pozitivní vliv na strategické plánování, navazování nových vztahů a partnerství, získávání informací o trhu a zákaznících, úpravách produktů na základě zpětné vazby, zvýšení kredibility projektů a také osobní vliv na samotné tvůrce.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses