Odhalení Role Lidského Faktoru v Průmyslu 4.0 pomocí Lean Six Sigma - Patskan, Arina; Martínez, Felipe; Svobodová, Hana, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Výzkumná mezera této diplomové práce spočívá v neustálé potřebě porozumět dopadu technologií Průmyslu 4.0 na proměnu pracovního prostředí a role a kompetence pracovníků v poradenských firmách. Zatímco nové technologie nabízejí významný potenciál pro zlepšení efektivity procesů, mohou také zásadně ovlivnit spokojenost a angažovanost zaměstnanců. Tato práce zkoumá, jakým způsobem integrace moderních technologií mění pracovní role a jak se to odráží na spokojenosti a výkonu zaměstnanců v poradenském sektoru. Zaměřuje se na vztah mezi technologickým pokrokem v oblasti Průmyslu 4.0 a lidským faktorem, speciálně na to, jak tyto technologie ovlivňují efektivitu a uspokojení potřeb zaměstnanců. Práce detailně analyzuje vývoj Průmyslu 4.0 a jeho technologií, přičemž využívá metodiku Lean Six Sigma pro důkladné hodnocení a porovnání klíčových poradenských procesů. Výzkum ukazuje, že implementace technologií Průmyslu 4.0 zlepšuje interní komunikaci a zvyšuje dostupnost klientských dat, ale zároveň odhaluje nové výzvy, jako je zvýšená chybovost v časových výkazech. Tyto zjištění ilustrují jak možnosti, tak i omezení spojená s přijetím nových technologií v poradenských firmách. V reakci na tyto poznatky práce navrhuje model opatření, který má za cíl nejen zvýšit využití technologií Průmyslu 4.0, ale také zlepšit kompetence a zvýšit spokojenost zaměstnanců, což přispěje k celkovému zlepšení výkonnosti podniku.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses