Vliv pracovního stresu na výkonnost zaměstnanců v pojišťovně Kooperativa, a. s. - Vondráčková, Adéla; Petrů, Jaroslav; Pauknerová, Daniela, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá vztahem mezi pracovním stresem a výkonností zaměstnanců v pojišťovně Kooperativa, a.s. Hlavní cíl je identifikovat příznaky psychického stresu a prozkoumat následné dopady pracovního stresu na jejich výkonnost. Sekundární cíl zahrnuje identifikaci účinných strategií pro zvládání stresu. Pro výzkum byla použita metoda ohniskových skupin s polostrukturovanými rozhovory. Data byla analyzována pomocí otevřeného kódování a rozdělena na čtyři hlavní témata v systému MAXQDA: pracovní stres, pandemie COVID-19, pracovní výkonnost a zvládání pracovního stresu. Výsledky naznačují určitý vliv pracovního stresu na pracovní výkon. V závěru práce je provedena diskuse, která porovnává zjištěné výsledky s literární rešerší, a následně jsou formulována doporučení pro eliminaci stresových faktorů a efektivnější strategie pro zvládání stresu.
Vedoucí práce: Jaroslav Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses