Podnikatelský plán pro založení e-shopu s potiskem na zakázku - Rada, Šimon (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vytvoření podnikatelského plánu pro nový e-shop, který funguje na obchodním modelu dropshipping a specializuje se na potisk produktů na zakázku pro český trh. Hlavním cílem této práce je vyhodnotit, zda je podnikatelský záměr realizovatelný a tím podpořit podnikatele v rozhodování o tom, zda by měl podnikatelský plán uskutečnit, nebo od něj upustit. Práce se skládá ze dvou částí, a to části teoretické a praktické. V teoretické části jsou nejprve objasněny klíčové pojmy e-commerce, dropshipping, print on demand a Shopify, které jsou zásadní pro pochopení a realizaci podnikatelského plánu. Dále jsou zde popsána teoretická východiska, která tvoří podnikatelský plán. Hlavním přínosem práce je část praktická, ve které je podnikatelský plán sestaven. Závěry práce naznačují, že plánovaný e-shop s potiskem na zakázku může být úspěšně realizován.