Implementace mezinárodních standardů při organizaci a řízení plaveckých soutěží v domácím prostředí - Kočovský, Ondřej (2024)
Tato studie se zaměřuje na implementaci mezinárodních standardů pro organizaci a řízení plaveckých soutěží v domácím prostředí. Cílem bylo analyzovat, jak se mezinárodní regulace a pravidla aplikují na národní plavecké soutěže a identifikovat klíčové faktory úspěchu a výzvy spojené s jejich adaptací. Výzkum byl proveden prostřednictvím kvalitativní analýzy dat získaných z rozhovorů s organizátory soutěží, trenéry a sportovními regulátory, stejně jako prostřednictvím kvantitativního hodnocení úspěšnosti implementace těchto standardů v rámci posledních pěti let. Studie odhalila, že přestože existují určité úspěchy, jako je zvýšení bezpečnostních standardů a kvality soutěží, výzvy jako je financování, školení personálu a lokalizační adaptace standardů stále přetrvávají. Na základě těchto zjištění jsou navrhována doporučení pro zlepšení implementace mezinárodních standardů, která zahrnují lepší školení, zvýšenou finanční podporu a tvorbu adaptabilních pravidel, která reflektují specifika domácího prostředí. Tato studie poskytuje cenný přehled pro organizátory sportovních událostí, regulátory a policy makery zainteresované v organizaci plaveckých soutěží na národní úrovni.