Identifikace faktorů motivace zaměstnanců ve vybrané společnosti - Drtil, Tadeáš (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu vlivu organizačních faktorů na motivaci a pracovní spokojenost zaměstnanců ve společnosti Atmos Chrást s.r.o. V teoretické části je diskutováno pracovní prostředí, motivace včetně jejích teorií a pracovní spokojenost a faktory, které ji ovlivňují. Praktická část zahrnuje kvalitativní výzkum založený na rozhovorech, který identifikuje klíčové faktory ovlivňující motivaci a spokojenost zaměstnanců. Hlavními faktory byly identifikovány autonomie, odpovědnost, finanční odměny a mezilidské vztahy. Závěr práce poskytuje praktická doporučení pro zlepšení motivace a pracovní spokojenosti, která zahrnují zlepšení komunikace a vedení, zvýšení možností pro profesní rozvoj a zlepšení nabídky benefitů. Tato práce přináší důležité poznatky o tom, jak organizační faktory ovlivňují motivaci a spokojenost, a nabízí konkrétní kroky pro zlepšení pracovní spokojenosti a motivace ve zkoumané společnosti.