Audiovizuální streamovací platforma Voyo – případová studie - Koppová, Barbora; Hanzlík, Jan, 1979-; Zahrádka, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zabývá audiovizuálními mediálními službami na vyžádání, konkrétně platformou Voyo, s důrazem na proces tvorby obsahu a roli marketingových strategií. V teoretické části jsou definovány základní obchodní modely VOD, legislativní rámec a aktuální situace na audiovizuálním trhu v EU a České republice. Dále jsou rozebrány základní pojmy z oblasti marketingu, zabývá se filmovým a televizním marketingem, zdůrazňuje význam brandingu a cílení na specifické publikum. V praktické části práce je analyzována tvorba obsahu na platformě Voyo, role marketingového týmu a strategie pro produkci a distribuci obsahu. Jsou zkoumány marketingové kampaně, sběr a využití uživatelských dat, odlišení od konkurence a budoucí plány pro mezinárodní distribuci. Praktická část prostřednictvím případové studie zkoumá obsahovou strategii Voyo, včetně lokální tvorby pod značkou Voyo Originál, a využití úspěšných pořadů TV Nova. Výzkum zdůrazňuje význam lokalismu, personalizované doporučování a schopnost efektivně využívat zpětnou vazbu od spotřebitelů. Závěrem práce poukazuje na strategii Voyo jako úspěšný příklad lokální platformy v prostředí globální konkurence.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses