Dlouhodobá nezaměstnanost v Ústeckém kraji - Rusev, Milen (2024)
Záměrem zhotovení této kvalifikační práce je zkoumání dlouhodobé nezaměstnanosti ve vybraném regionu České republiky, konkrétně v Ústeckém kraji, který je touto problematikou poměrně známý širokou veřejností. Bakalářská práce se bude dále zabývat analýzou specifik trhu práce a nezaměstnanosti v tomto regionu a následným srovnáním s ostatními kraji v ČR. Práce bude také zkoumat ekonomické, sociální a strukturální faktory, které mohou mít vliv na situaci daného regionu ČR. První část, tj. teoretická bude zahrnovat podrobné vysvětlení klíčových pojmů týkajících se trhu práce, nezaměstnanosti a také politiky nezaměstnanosti v České republice. V části praktické bude pozornost upoutána několik oblastí. Tato část bakalářské práce bude zaměřena na vymezení daného regionu a obyvatel žijících v této části republiky, analýzu dlouhodobé nezaměstnanosti a následné srovnání s ostatními kraji.