Dlouhodobá nezaměstnanost v Ústeckém kraji - Rusev, Milen; Pavelka, Tomáš, 1975-; Ecková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Záměrem zhotovení této kvalifikační práce je zkoumání dlouhodobé nezaměstnanosti ve vybraném regionu České republiky, konkrétně v Ústeckém kraji, který je touto problematikou poměrně známý širokou veřejností. Bakalářská práce se bude dále zabývat analýzou specifik trhu práce a nezaměstnanosti v tomto regionu a následným srovnáním s ostatními kraji v ČR. Práce bude také zkoumat ekonomické, sociální a strukturální faktory, které mohou mít vliv na situaci daného regionu ČR. První část, tj. teoretická bude zahrnovat podrobné vysvětlení klíčových pojmů týkajících se trhu práce, nezaměstnanosti a také politiky nezaměstnanosti v České republice. V části praktické bude pozornost upoutána několik oblastí. Tato část bakalářské práce bude zaměřena na vymezení daného regionu a obyvatel žijících v této části republiky, analýzu dlouhodobé nezaměstnanosti a následné srovnání s ostatními kraji.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses