Využití umělé inteligence v muzeích a galeriích na území České republiky - Janíková, Kateřina; Prokůpek, Marek, 1987-; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato kvalifikační práce má za cíl popsat využíváním umělé inteligence (AI) v muzeích a galeriích na území České republiky. Přiblížit samotnou novou technologii, tedy umělou inteligenci a jakým způsobem ji můžeme využívat. Analyzovat, jaká konkrétní technologická řešení jsou implementována v kulturních institucích a zkoumat jejich potenciální přínosy pro efektivní správu sbírek, interakci s návštěvníky a inovativní prezentaci. Dále zjistit, co objektům brání ve využívání umělé inteligence. V neposlední řadě přinést i profesionální pohled na umělou inteligenci a její využití v galeriích a muzeích od odborníků, kteří se věnují výzkumu umělé inteligence. Práce může být inspirací pro všechny osoby pohybující se v oblasti muzeí a galerii.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses