Analýza marketingové komunikace Českého atletického svazu - Kozač, Kryštof; Dvořáková, Michaela; Vávra, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Téma této bakalářské práce je Analýza marketingové komunikace Českého atletického svazu. Cílem je vytvořit si ucelený obrázek o veškerých marketingových aktivitách Českého atletického svazu a potvrdit, případně vyvrátit základní hypotézu, kterou se tato práce zabývá. Danou hypotézou této práce je, že přes obrovskou členskou základnu, historické i současné úspěchy české atletiky na mezinárodním poli a prestiž atletiky jakožto ,,královny sportu“, nedosahují čeští atleti jako jednotlivci ani česká atletika jakožto organizace ani zdaleka takové pozornosti veřejnosti a např. ani sponzorů jaké bychom na základě těchto skutečností předpokládali. Tato práce se skládá ze dvou částí. V první teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy týkající se marketingové komunikace s nimiž jsou představeny jednotlivé komunikační nástroje. Dále se teoretická část věnuje médiím v obecném měřítku, sociálním médiím a platformám, neziskovým organizacím, Českému atletickému svazu jako neziskové organizaci a jeho historii a také představuje metodiku této práce. Druhá praktická část zahrnuje analýzu jednotlivých získaných dat. Tato data pochází z rozhovoru s vedoucí marketingového oddělení ČAS, vlastního dotazníkového šetření, digitálních platforem na kterých ČAS působí a sledovanosti atletiky v České televizi. Tato data jsou v praktické části zpracována a na základě výsledků těchto analýz jsou zpracovány konkrétní návrhy a doporučení pro zlepšení marketingové komunikace ČAS.
Vedoucí práce: Michaela Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses