Finacování a struktura československé armády v letech 1950 až 1965 - Novák, Josef; Dufek, Pavel, 1968-; Váňa, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu financování a strukturální změny v československé armádě v období od roku 1950 do roku 1965 s důrazem na vliv politických událostí a ekonomických podmínek tohoto období. Práce odhaluje, jak politické čistky, reformy a mezinárodní politické tlaky ovlivnily strukturu a financování armády v kontextu studené války. Zvláštní pozornost je věnována vlivu sovětizace na armádu a reforem s ní spojenou. Hlavní přidanou hodnotou práce je komplexní syntéza ekonomických a politologických analýz, které společně poskytují nový pohled na interakce mezi vojenskými a politickými aspekty československý obranné politiky. Práce přináší poznatky o tom, jak strukturální reformy a financování ovlivnily adaptabilitu a efektivitu armády v reakci na vnější a vnitřní výzvy.
Vedoucí práce: Pavel Dufek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses