Adaptace žen na trhu práce po rodičovské dovolené. Případová studie účetnictví - Ernestová, Linda; Lukeš Rybanská, Ivana, 1991-; Pauknerová, Daniela, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na adaptaci žen - matek na českém trhu práce po návratu do pracovního režimu účetní po absolvování rodičovské dovolené. Cílem práce je zjistit a analyzovat, jakým pracovním změnám čelí ženy v oboru účetní po návratu zpět na trh práce po rodičovské dovolené a jaký mají tyto změny vliv na ženu samotnou a celou její rodinu jak z ekonomického, tak psychologického pohledu. Teoretická část vymezuje základní pojmy k tématu závěrečné práce jako jsou situace žen na českém trhu práce, výčet nástrojů podpory matek ke skloubení pracovního a rodinného života a nakonec se věnuje oblasti účetnictví, na kterou bude téma práce omezeno. Empirická část obsahuje kvalitativní výzkum, pomocí kterého jsou získána relevantní data, jež jsou následně analyzována. Na závěr práce jsou sepsána doporučení plynoucí z empirické části.
Vedoucí práce: Ivana Lukeš Rybanská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses