Výhody a nevýhody Crowdfundingu jako formy začátku podnikání - Herynek, Patrik (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu výhod a nevýhod crowdfundingu jako formy financování začátku podnikání v porovnání s ostatními způsoby financování. Cílem práce je prezentovat výhody a nevýhody crowdfundingu prostřednictvím analýzy této metody financování společně s analýzou úspěšných crowdfundingových kampaní a rozhovorů s realizátory těchto kampaní. Práce poskytne přehled výhod, nevýhod, příležitostí a rizik spojených s využitím crowdfundingu, což pomůže začínajícím podnikatelům lépe porozumět této formě financování a rozhodnout se, zda je pro jejich konkrétní podnikatelský záměr vhodná.