Integrace etiky do podnikové praxe na příkladu Madety, a.s. - Klampflová, Gabriela (2024)
Práce se zabývá integrací etiky do podnikové praxe, přiblížením základních etických pojmů a vyhodnocením etických principů vybraného podniku (Madeta, a. s.) a to jak na úrovni středního managementu, tak i na úrovni běžných pracovních pozic. V teoretické části jsou přiblíženy pojmy související s etikou a pojmy zaměřující se na etiku v podnikatelském prostředí. Druhá část práce je zaměřena na samotnou analýzu podniku, ke které je využit kvalitativní výzkum. Byly provedeny rozhovory se středním managementem a zaměstnanci společnosti Madeta, a. s., na jejichž základě byla určena etická situace uvnitř podniku, byly přiblíženy nástroje podnikatelské etiky, které jsou v podniku využívány, včetně komunikace těchto nástrojů mezi managementem podniku a zaměstnanci a byla zodpovězena otázka týkající se rozdílů veřejné prezentace podniku oproti skutečné situaci uvnitř podniku.