Prezentace české kultury - projekt Noc literatury - Birtová, Veronika (2024)
Tato bakalářská práce pojednává o příspěvkové organizaci Česká centra a analyzuje festival Noc literatury, který tato organizace pořádá. Teoretická část práce se zabývá stručným popisem historie a činnosti Českých center, a také základní terminologií, která se objevuje v části následující. Praktická část pojednává o festivalu Noc literatury a podrobně rozebírá jeho organizaci, financování a propagaci.