Profesní vývoj absolventů vysokých škol : Faktory způsobující častější změny zaměstnání po ukončení vysoké školy - Svobodová, Sára; Čada, Karel; Šilerová, Lenka, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na faktory ovlivňující časté změny pracovních míst mezi mladými absolventy vysokých škol, konkrétně z Generace Z, během studia i po jeho ukončení. V teoretické části jsou prozkoumány relevantní teorie a koncepty týkající se rozdílů mezi generacemi na pracovním trhu, vstupu absolventů na trh práce a jejich pracovních preferencí. Praktická část se zaměřuje na analýzu vztahů mezi kariérním postupem, pracovními preferencemi a sociálními tlaky a jejich vlivem na pracovní fluktuaci mezi mladými absolventy vysokých škol z Generace Z. Zahrnuje popis metodologie, sběru dat a rozbor kvantitativního výzkumu. Hlavním cílem výzkumu je prozkoumat, jak absolventi vnímají svůj kariérní rozvoj, identifikovat faktory vedoucí k častějším změnám zaměstnání, zjistit vztah mezi peněžními a nepeněžními faktory při výběru či změnách zaměstnání a navrhnout doporučení pro zlepšení stability zaměstnání cílové skupiny. Dotazníkové šetření slouží jako klíčový nástroj pro shromažďování dat, na základě, kterých jsou formulována doporučení, která naplňují cíle této bakalářské práce.
Vedoucí práce: Karel Čada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses