Marketingové komunikace a vizuální prezentace - festival Lustr - Růžičková, Tereza (2024)
Bakalářská práce komplexně analyzuje komunikační mix a celkovou prezentaci festivalu Lustr, jehož zaměření spočívá v oblasti ilustrace a komiksu. Cílem práce je identifikovat nedostatky v existujícím komunikačním mixu a lépe identifikovat cílovou skupinu návštěvníků. Teoretická část se zabývá marketingem v kultuře, segmentací publika, marketingovým mixem a marketingovým komunikačním mixem, následovanou vizuální identitou, která představuje nedílnou součást marketingové komunikace. Praktická část práce se zaměřuje na prezentaci a analýzu konkrétní marketingového a komunikačního mixu festivalu Lustr. Tato část je opírána o kvantitativní výzkum, jenž systematizuje motivace a účast návštěvníků festivalu. Hlavním cílem práce je analyzovat a zhodnotit stávající komunikační kanály a také navrhnout doporučení a identifikovat optimální cílovou skupinu pro festival Lustr.