Analýza dopadů cenové diferenciace odletových letišť Praha, Vídeň, Berlín na pražského spotřebitele a jeho užitek. (2024) - Mašata, Matěj (2024)
Práce se věnuje diferenciaci cen letenek z odletových letišť Praha, Berlín, Vídeň do celkem osmi světových destinací pro definovaná data odletů ve sběrovém období a následné interpretaci těchto dat formou grafů. Na základě analýzy sesbíraných dat jsou vybrány ty destinace, do kterých jsou ve stanovených termínech největší cenové diferenciace pro sledovaná odletová letiště. V neposlední řadě jsou formou rozhovorů s reálnými spotřebiteli reflektovány skutečné situace s dojezdem do vzdálenějších odletových letišť za účelem minimalizace finančních nákladů spojených s cestou do cílové destinace.