Městská hromadná doprava v Praze a Pekingu - Vu, Vuong (2024)
Diplomová práce se zabývá analýzou a srovnáním městské hromadné dopravy v Praze a Pekingu se zaměřením na perspektivu z pohledu pražského MHD. Teoretická část popisuje základní termíny spojené s dopravním sektorem, dopravní systémy a prostředky. Praktická část analyzuje funkčnost a organizaci dopravních systémů obou měst. Následně jsou jednotlivé systémy porovnávány, výstupem práce je identifikace společných a rozdílných aspektů, a celkové zhodnocení k vytvoření doporučení ke zlepšení v obou městech.