Komparace trhu práce pohledem vzdělanostní a věkové struktury v kraji Vysočina s Českou republikou v letech 2012-2022 - Prchalová, Denisa; Koten, Marek; Bartůsková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce analyzuje trh práce pohledem vzdělanostní a věkové struktury a komparuje vybrané ukazatele v ČR s krajem Vysočina. Cílem této práce je na základě vybraných ukazatelů zhodnotit situaci na trhu práce v letech 2012 – 2022. Teoretická část práce popisuje základní pojmy spojené s trhem práce a nezaměstnaností. V praktické části je rozebrána věková a vzdělanostní struktura. Také je provedena analýza uchazečů o zaměstnání a volných pracovních míst podle vzdělanostních kategorií. Z provedené analýzy vyplývá, že nejlepší postavení na trhu práce mají vysokoškolsky vzdělané osoby. Z pohledu věkové struktury práce dochází k závěru, že nejvíce ohroženou skupinou jsou mladí lidé do 29 let.
Vedoucí práce: Marek Koten
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses