Má kriminalita vplyv na hospodársky rast? - Malovec, Roderik; Ruschka, Adam; Brožová, Dagmar, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Cieľom tejto práce je skúmanie vplyvu kriminality na hospodársky rast, vyjadrený rastom hrubého domáceho produktu na obyvateľa. V prvej časti práce je prezentovaný Solowov neoklasický model rastu a vybraná literatúra na tému ekonómie kriminality, na ktoré teoretické východiska nadväzuje praktická časť, v ktorej je na panelových dátach odhadnutý model. Predmetom skúmania je vplyv kriminality na hospodársky rast v siedmych krajinách strednej a východnej Európy medzi rokmi 2000 a 2021. Výsledky odhadu modelu ukazujú štatisticky preukázateľný vplyv kriminality na hospodársky rast.
Vedoucí práce: Adam Ruschka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses