Ocenění výrobního podniku Samat - Dvořák, Jakub; Ali, Tanweer; Kubíček, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje komplexnímu hodnocení úspěšnosti podnikání výrobního podniku Samat, s důrazem na efektivní řízení dlouhodobých podnikatelských cílů a zvyšování hodnoty podniku. Cílem práce je nejen poskytnout hodnotové ocenění 50 % podílu ve firmě pomocí výnosové metody oceňování, ale také vyhodnotit rozhodnutí o odkupu tohoto podílu jednoho ze dvou vlastníků v roce 2023. Práce je strukturovaná do dvou hlavních částí. V teoretické části jsou představeny klíčové metody oceňování podniků a identifikovány faktory ovlivňující jejich hodnotu. V praktické části je pak aplikováno teoretické poznání na konkrétní případ společnosti Samat. Na základě veřejně dostupných účetních závěrek a dat poskytnutých managementem je provedena důkladná analýza, která vede k stanovení reálné tržní hodnoty firmy. Tato práce přispívá k lepšímu porozumění dlouhodobých strategií efektivního řízení hodnoty podniku a nabízí také důležité náhledy pro management a potenciální investory.
Vedoucí práce: Tanweer Ali
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses