Analýza právnej úpravy limitovania verejného dlhu USA a ČR v rokoch 2017-2023 - Svýba, Ján; Koten, Marek; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Bakalárska práca analyzuje právnu úpravu limitovania verejného dlhu v Spojených štátoch amerických a v Českej republike. Ťažiskom práce je analýza a komparácia rozpočtovej zodpovednosti týchto dvoch krajín v kontexte pandémie Covid 19 a vojny na Ukrajine. Tento postup je uplatnený na dátach a skutočnostiach, ktoré v tomto období ovplyvnili rozpočtové pravidlá. V jednotlivých kapitolách je zároveň pracované so základnými teoretickými myšlienkami, od ktorých sa rozpočtová zodpovednosť ďalej odvíja, a na ktorých je ďalej analyzovaná účinnosť právnej úprava v skúmaných krajinách. Na základe tohto postupu sú vyvodené závery ohľadne silných a slabých stránok skúmaných pravidiel.
Vedoucí práce: Marek Koten
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses