Kritické faktory úspěchu Lean Six Sigma ve výrobním procesu gumárenského průmyslu - Dušek, Petr; Martínez, Felipe; Svobodová, Hana, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem diplomové práce bylo navrhnout opatření pro zvýšení úspěšnosti zlepšovacích Lean Six Sigma projektů ve zkoumané společnosti pomocí identifikace a analýzy kritických faktorů úspěchu. Jako zájmový podnik byla vybrána společnost v gumárenském odvětví. První část práce je věnována představení odvětví samotného s důrazem na pneumatiku a její výrobu. Dále je pozornost zaměřena na Lean Six Sigma metodologii, popsána komplexita a kritické faktory úspěchu. Součástí práce je Case study Six Sigma projektu dle DMAIC metodiky. Je uskutečněna analýza zlepšovacích projektů za účelem zjištění faktorů ovlivňujících úspěch projektu. Na základě provedené analýzy lze konstatovat, že jednotlivé složky komplexity mají vliv na úspěch projektu, ale vliv komplexity samotné se neukazuje jako významný faktor ovlivňující úspěch projektu. Návrh opatření a výsledky analýzy jsou diskutovány s využitím vlastních zkušeností a znalostí a v kontextu s publikovanou literaturou.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses