Role médií v procesu ovlivňování veřejného mínění v období československého reálného socialismu mezi lety 1970-1989 - Ouhrabková, Adéla (2024)
Tato bakalářská práce zkoumá vliv médií na veřejné mínění v Československu během období reálného socialismu (1970–1989). Analyzuje, jak státně řízené mediální strategie, včetně cenzury a manipulace s informacemi, formovaly společenské vnímání a podporovaly oficiální ideologii. Zvláštní důraz je kladen na roli Československé televize a Československého rozhlasu a na význam samizdatu jako kanálu pro šíření nezávislých myšlenek a odpor proti státní kontrole. Práce odhaluje, jak média a totalitní moc společně ovlivňovala československou společnost v této kritické éře.