Role médií v procesu ovlivňování veřejného mínění v období československého reálného socialismu mezi lety 1970-1989 - Ouhrabková, Adéla; Váňa, Daniel; Dufek, Pavel, 1968-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce zkoumá vliv médií na veřejné mínění v Československu během období reálného socialismu (1970–1989). Analyzuje, jak státně řízené mediální strategie, včetně cenzury a manipulace s informacemi, formovaly společenské vnímání a podporovaly oficiální ideologii. Zvláštní důraz je kladen na roli Československé televize a Československého rozhlasu a na význam samizdatu jako kanálu pro šíření nezávislých myšlenek a odpor proti státní kontrole. Práce odhaluje, jak média a totalitní moc společně ovlivňovala československou společnost v této kritické éře.
Vedoucí práce: Daniel Váňa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses